Fitheidstesten

We weten allemaal dat bewegen gezond is en dat je er fit van wordt, maar wat is gezond? En hoe fit bent u? Kom er achter met de fit- en gezondheidstest.

De fitheidstesten zijn een moment en mogelijkheid om te testen hoe fit en gezond de 55-plussers in de gemeente zijn en om te zorgen dat deze groep (meer) gaat bewegen. We werken hiervoor samen met de huisarts en een fysiotherapeut. Tijdens de testen meten we onder andere het BMI, de bloeddruk en de hartslag van de deelnemers. Ook kijken we hoe het gesteld is met de kracht, lenigheid en het uithoudingsvermogen.

In beweging komen en blijven

Aan de hand van deze resultaten stellen we een persoonlijk advies samen. Samen met de deelnemers bekijken we dan het bestaande beweegaanbod in de buurt om een passende sport of activiteit te vinden. We willen ze namelijk niet alleen in beweging brengen, maar ook zorgen dat ze in beweging blijven.

Goede resultaten

We hebben al veel mooie resultaten geboekt en mensen in beweging gebracht. Zo ook mevrouw De Vries. Ze viel 18 kilo af en slikt geen medicijnen meer voor haar diabetes. Puur door een aantal aanpassingen in haar levensstijl. Het belangrijkste: ze heeft er nog plezier in ook! “Ik had eerst moeite om een stoepje af te lopen; ik moest echt goed mijn evenwicht houden. Nu loop ik er zo zonder moeite vanaf! Het is ook reuzegezellig met mijn sportgroepje. Als ik had geweten hoe leuk het is, was ik veel eerder begonnen”, aldus mevrouw de Vries.