Koningsspelen

De Koningsspelen is een echt sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland. Ook in gemeente Molenlanden. GIGA Molenlanden organiseert allerlei sportieve activiteiten.

In de ochtend gaan de kinderen aan de slag met allerlei sporten en spellen. Zoals aangepaste sportspelen waarbij sporten net even anders zijn dan normaal, zoals blindvolleyballen. Kinderen voeren samen opdrachten uit tijdens de samenwerkingsspelen en met de XL Games trotseren ze grote springkussens. ‘s Middags organiseren we allerlei clinics samen met verenigingen uit het dorp en verenigingen uit de omgeving. “Kinderen maken zo kennis met de sport én de vereniging. We hopen natuurlijk dat ze een sport ontdekken die ze leuk vinden. En dat ze aan de hand van de Koningsspelen uiteindelijk lid worden”, aldus beweegcoach Ike. “Bewegen samen met leeftijdsgenoten is tenslotte veel leuker dan alleen. De vereniging is de plek waar kinderen elkaar ontmoeten en samen hun hobby uitoefenen.”

De Koningsspelen werd geopend met de Pasa Pas en met wethouder Bram Visser: “Geweldig om de kinderen zo bezig te zien. En wat deden ze goed mee met de openingsdans. Die toch behoorlijk moeilijk was. Erg knap dat ze die zo goed onder de knie hebben weten te krijgen.”