Nationale Sportweek

Elk jaar organiseert GIGA Molenlanden samen met partners allerlei sport- en beweegactiviteiten tijdens de Nationale Sportweek. Ook Ben Bizzie is erbij om de winnaar van de sportiefste klas te verassen.

Activiteiten voor jong én oud

De Nationale Sportweek is dé week om lekker in beweging te komen. We organiseren super veel toffe activiteiten voor jong én oud. Zoals de afgelopen keer: “De gymzaal en het schoolplein werden omgetoverd tot een groot speelparadijs. En veel kinderen deden enthousiast met mee”, zo vertelt beweegcoach Roland. Zoals bij Drumtastic. “Een super leuke activiteit waarbij jong en oud, muziek én bewegen combineren. Dat leverde veel lachende gezichten op”, aldus beweegcoach Stan.

Activiteiten voor jong én oud

De beweegcoaches hielpen scholen op weg naar beweging. “We hebben op alle scholen een smoothiepakket en de Ben Bizzie Kalender uitgedeeld. Dat is een kalender vol leuke en gezonde activiteiten. De school of klas die de meeste activiteiten afstreepte, maakte kans om uitgeroepen te worden als sportiefste klas of school.” Beweegcoach Jelmer is trots: “De kinderen in de gemeente Molenlanden zijn goed bezig. We laten kinderen ontdekken hoe leuk en hoe fijn het is om lekker in beweging te zijn.” Beweegcoach Ruben: “Bovendien leren kinderen enorm veel door samen te sporten en spelen. Zoals samenwerken, samen spelen en ruzies oplossen. En natuurlijk zijn we er niet mee gestopt na de sportweek. We maken van elke week een sportweek! En iedereen kan met ons meedoen.”