Startbijeenkomst Sportakkoord Molenlanden

In de gemeente Molenlanden gebeurt er al heel veel op het gebied van sport en bewegen. Om de sportparel van het Groene Hart te worden, kwamen 85 enthousiastelingen af op de startbijeenkomst van het Sportakkoord Molenlanden. Samen zorgen ze voor nog meer beweging.

Het kan nóg beter

In de gemeente Molenlanden zijn er prachtige initiatieven en mooie accommodaties. “Maar het kan nóg beter. Met het Sportakkoord Molenlanden breiden we het lokale sport- en beweegaanbod verder uit. Zo zorgen we ervoor dat iedereen, van jong tot oud, met of zonder beperking, het plezier en geluk van sport en bewegen kan ervaren. Iedereen doet mee en niemand staat aan de kant”, zo vertelt beweegcoach Ike. 85 geïnteresseerde verenigingen, lokale organisaties en inwoners kwamen op woensdag 22 januari naar De Spil in Bleskensgraaf om mee te denken over de gezamenlijke dromen en ambities voor sport en bewegen in de gemeente Molenlanden.

Heel Molenlanden in beweging

De sfeer zat er al gauw in. Na de aftrap van wethouder Bram Visser nam sportformateur Roy de aanwezigen mee in de trends en ontwikkelingen van sport en bewegen in gemeente Molenlanden. En met de sport- en beweegquiz werd er iemand gekroond tot winnaar van de avond. Daarna gingen de aanwezigen in groepen aan de slag, met onder meer kansen en uitdagingen. Hoe kunnen alle kinderen gezond en actief opgroeien? En welke concrete projecten worden opgenomen in het sportakkoord? “Het was een geweldige avond met een indrukwekkende opkomst. Een divers gezelschap die de mogelijkheid greep om ideeën in te brengen en proactief mee te denken om sport en bewegen in Molenlanden toekomstbestendig te maken”, aldus beweegcoach Stan. Beweegcoach Gerrit vult hem aan: “Ik was erg onder de indruk van de bereidheid van de mensen om samen aan de slag te gaan. Heel Molenlanden in beweging!”

Lees hier meer over het Sportakkoord Molenlanden.