Ben Bizzie Opdrachtenspel voor jong en oud

Tientallen kinderen liepen afgelopen weken door de verschillende dorpen van de gemeente Molenlanden tijdens het Ben Bizzie Opdrachtenspel. Daarmee bracht GIGA Molenlanden jong en oud in beweging én samen. Mevrouw Mesker uit Noordeloos deed mee en genoot volop.

Jong en oud in beweging

Om de kinderen in de coronatijd extra in beweging te brengen, bedachten de beweegcoaches van GIGA Molenlanden het Ben Bizzie Opdrachtenspel. Kinderen gingen door hun eigen dorp op zoek naar nummers die bij ouderen achter het raam hingen. Bij elk nummer hoorde een (beweeg)opdracht, zoals zwaaien, sommen oplossen of op een been staan. Zo kwam jong en oud, op gepaste afstand, samen in beweging. Ook bij mevrouw Mesker hing een nummer achter het raam. “Beweegcoach Zoë kwam bij me aan de deur om te vragen of ik wilde meedoen met dit spel. Voor we van start gingen, hing het papier al een paar dagen. Ik keek er echt naar uit en wachtte vol smart op de kinderen”, aldus mevrouw Mesker.

Een hartverwarmend initiatief

De eerste ochtend en middag kwamen er veel kinderen voorbij. “De kinderen waren hartstikke opgewekt. Zo te zien genoten ze net zoals ik, echt prachtig. Het is een hartverwarmend initiatief. Er komt nu haast niemand aan de deur. Lekker rustig zou je denken, maar je mist het wel. Elke ochtend geniet ik van de kinderen die naar school lopen. Al ken je ze niet, toch gebeurt er iets. Dit spel was nog leuker. De aandacht van de kinderen maakte het echt geslaagd. Bovendien word je van de opdracht die bij mij hing, zwaaien, niet zo snel moe.” Bewegen is volgens haar belangrijk. Het zorgt voor een positief gevoel en het is goed voor de spieren, maar het is vooral ook erg gezellig. “Ik geloof dat er nu best veel mensen eenzaam zijn. Dit Ben Bizzie Opdrachtenspel kan daarbij helpen. Ik heb er erg van genoten en ik geniet nog steeds na!”, aldus mevrouw Mesker.

Ook meedoen met het Ben Bizzie Opdrachtenspel? Het loopt in verschillende kernen tot en met juni. Meld je aan!