Convenant Uniek Sporten ondertekend

In de gemeente Molenlanden kan iedereen meedoen. Daarvoor hebben wethouder Bram Visser (gemeente Molenlanden) en wethouder Joost van der Geest (gemeente Gorinchem) hun handtekening gezet onder het convenant Uniek Sporten.

Jong, oud, mensen met of zonder beperking, iedereen kan in de gemeente Molenlanden meedoen. Daarom waren niet alleen de wethouders, maar ook de deelnemers van Iedereen Beweegt erbij. Zij zetten hun handtekening op een voetbal en namen daarmee een penalty. “Zo gaven we samen het startschot van Uniek Sporten. Dat maakt dat dit echt iets van ons allemaal is.

Grenzen vervagen

Geweldig om zo veel plezier te zien. Op het veld vervagen grenzen en kan iedereen op zijn of haar eigen manier toch meedoen. Iedereen wordt op eigen niveau uitgedaagd. En het gaat er dus niet over wat iemand niet kan, maar juist hoe veel we met elkaar wél kunnen. Deze doelgroep wordt nog wel eens vergeten, maar ook zij verdienen het om geluksmomenten te ervaren die sport en bewegen met zich meebrengt. Dat hebben we vandaag weer laten zien”, zo vertelt beweegcoach Ike trots.

Beperking geen belemmering voor sport

Uniek Sporten is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. Een beperking hoeft bij sport geen belemmering te zijn. “En daar zijn wij het uiteraard mee eens!”, aldus beweegcoach Stan. “Via de website of app van Uniek Sporten worden sporters en sportaanbieders met elkaar in contact gebracht. En je vindt er meer informatie over vervoers- en financiële mogelijkheden. Ook wij dragen ons steentje bij. Wij helpen mensen bij de zoektocht naar een passende sport. Mocht er niks tussen zitten, dan gaan wij inventariseren of er genoeg animo is voor een nieuwe activiteit.”