De Nationale Sportweek, een GIGA succes

GIGA Molenlanden organiseerde tijdens de Nationale Sportweek GIGA veel sport- en beweegactiviteiten. Jong en oud deed met ons mee.

Iedereen in beweging tijdens Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek was het moment om extra in beweging te komen. Allerlei organisaties en verenigingen staan er bij stil en organiseren sport- en beweegactiviteiten. Ook GIGA Molenlanden. “Dat lieten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan! We brengen zo veel mogelijk mensen in beweging. En dát is aardig goed gelukt”, aldus beweegcoach Gerrit. Tijdens en na schooltijd stond het in het teken van sporten, spelen en bewegen. “De gymzaal en het schoolplein werden omgetoverd tot een groot speelparadijs. En veel kinderen deden enthousiast met mee”, zo vertelt beweegcoach Roland. Zoals bij Drumtastic. “Een super leuke activiteit waarbij jong en oud, muziek én bewegen combineren. Dat leverde veel lachende gezichten op”, aldus beweegcoach Stan.

Elke week een sportweek

De beweegcoaches hielpen scholen op weg naar beweging. “We hebben op alle scholen een smoothiepakket en de Ben Bizzie Kalender uitgedeeld. Dat is een kalender vol leuke en gezonde activiteiten. De school of klas die de meeste activiteiten afstreepte, maakte kans om uitgeroepen te worden als sportiefste klas of school.” Beweegcoach Jelmer is trots: “De kinderen in de gemeente Molenlanden zijn goed bezig. We laten kinderen ontdekken hoe leuk en hoe fijn het is om lekker in beweging te zijn.” Beweegcoach Ruben: “Bovendien leren kinderen enorm veel door samen te sporten en spelen. Zoals samenwerken, samen spelen en ruzies oplossen. En natuurlijk zijn we er niet mee gestopt na de sportweek. We maken van elke week een sportweek! En iedereen kan met ons meedoen.”

Houd onze website en Facebook in de gaten, want binnenkort maken we de Sportiefste klas van Molenlanden bekend!