De Zes Molens bereidt zich voor op de Balkonbeweegdag

Op vrijdag 4 juni staat de Nationale Balkonbeweegdag weer op de planning. Een dag die vorig jaar ontstond om ouderen op afstand toch in beweging te brengen én in het zonnetje te zetten. De bewoners van verschillende woonzorgcentra trainen de komende weken samen met beweegcoaches Stan, Monique en Menno ter voorbereiding op de tweede editie.

Tijdens de Nationale Balkon Beweegdag zorgt GIGA Molenlanden samen met het Nationaal Ouderenfonds ook dit jaar weer voor extra beweging. Samen met de beweegcoaches komen de bewoners van Vijverhof, ’t Waellant, Brederodes Hof, Philadelphia, Hof van Ammers, De Strevenaer, Syndion, De Zes Molens en Graafzicht vanaf hun balkon in beweging tijdens het sportieve evenement. Beweegcoach Stan: “Het was vorig jaar al zo’n succes dat we deze dag dit jaar niet zomaar aan onze neus voorbij laten gaan. Het blijft, net als vorig jaar, voor ouderen belangrijk om in beweging te blijven. Zo houden ze hun weerstand op peil. Daarnaast is het natuurlijk vooral ook erg leuk. We zetten ze 4 juni weer eens goed in het zonnetje.”

Om ze goed voor te bereiden, zijn onze beweegcoaches begin mei weer begonnen met beweegmomenten. Zon, gezelligheid, muziek en fanatieke bewoners zorgen samen voor mooie beweegmomenten. Bewoners kunnen meedoen vanaf hun balkon of op het middenplein. Zo kunnen er zo veel mogelijk bewoners meedoen op gepaste afstand! Wordt vervolgd.

Nationale Balkon Beweegdag 2020

Krijg een impressie van de Balkon Beweegdag op verschillende plekken in Nederland: