Een groot oranje spektakel tijdens de Koningsspelen

De Koningsspelen, het oranjespektakel stond bij alle basisscholen in de gemeente Molenlanden weer voor de deur. Het wordt vaak gevierd op de laatste vrijdag voor de vakantie. Dit jaar met het thema IK + JIJ = WIJ. Dit jaar een beetje anders, maar desondanks een groot succes.

Vorig jaar gingen de scholen een paar weken voor de Koningsspelen in lockdown. Al snel werd het duidelijk dat de editie Koningsspelen 2020 niet door kon gaan. Beweegcoach Wilco: “Daarom organiseerden we dit jaar een extra groot feest. Waar we normaal op verschillende locaties met meerdere scholen kriskras door elkaar sporten, deden we het dit jaar anders. Per school zorgden we voor een sportactiviteit en daarnaast ontvingen de scholen het Ben Bizzie Koningsspelenboek vol leuke opdrachten en spellen voor in de klas. Tijdens de sportactiviteit waren de klassen van elkaar gescheiden bezig met verschillende samenwerkings- en sportspelen.”

Meer dan 1500 kinderen in beweging

Maar liefst zestien basisscholen deden mee en waren enorm blij dat dit jaar de Koningsspelen op een creatieve manier kon doorgaan én de kinderen weer een leuk feest hadden. Beweegcoach Gerrit: “We hebben veel lachende en rode gezichtjes gezien van de inspanning tijdens de activiteiten. Vooral het pittenzakschieten viel in de smaak bij veel kinderen. Daarnaast was het ontzettend lekker weer. Daar hebben we echt geluk mee gehad.” “We hebben er samen met de kinderen en leraren een groot succes van gemaakt. Het was een hele organisatie, maar toen het eenmaal liep en we positieve reacties kregen, waren we heel blij en trots. Het ‘samen gevoel’ was groter dan ooit doordat we het per school organiseerden. Leuk om te zien!”, aldus Wilco.