Een nat Senioren fit in de Dompelaar te Groot-Ammers

Bij zo’n hoge temperaturen horen natuurlijk waterspelletjes. En wie zegt dat deze voor kids zijn? De senioren in Groot-Ammers waren bloedfanatiek tijdens Senioren-dit in de Dompelaar!

“We begonnen met een doorgeef parcours, waarin vijf teams de strijd met elkaar aan gingen. In hoog tempo werden bekers gevuld met water en boven het hoofd aan elkaar doorgegeven, om de emmer aan de overkant te vullen. Dat lijkt gemakkelijker dan het is!” Vertelt beweegcoach Leonie. Zelf was ze het eerste ‘slachtoffer’ dat nat werd.

Om te controleren wie van de vijf teams had gewonnen, werd elke gevulde over iemand heen gekiept. Wie het natst werd, was de winnaar. De deelnemers die nog droog waren gebleven, moesten er nu toch ook echt aan gaan toegeven. Want het werd tijd voor sponzen gooien! Wie het snelst de emmer vol met water krijgt, heeft gewonnen. De sponsen vlogen iedereen om de oren. Zelfs de beweegcoaches moesten soms wegduiken omdat het er zo fanatiek aan toeging.

Aan het einde heeft iedereen met een fles water als gewichtje hun spierballen nog getraind en alles gerekt. Een speciaal bedankje voor de coaches van Opstisport, die de warming up verzorgden.

“Het was een hele leuk natte ochtend, echt een goed idee met dit warme weer. Nu nog even het zwembad in", sluit een deelnemer af.