Sport- en beweegactiviteiten op het voortgezet onderwijs Yuverta

Vanaf het begin van dit schooljaar hebben we een mooie samenwerking gestart met het voortgezet onderwijs in de gemeente Molenlanden: Yuverta, locatie Ottoland. Elke dinsdagmiddag organiseren we extra sport- en beweegactiviteiten voor leerlingen uit het 2e en 3e jaar.

Creatief in de les

De sport- en beweegactiviteiten staan in teken van samen bewegen, maar ook om elkaar te ontmoeten en plezier te maken. Tijdens deze middagen werken we met verschillende themablokken. De afgelopen periode stond trampoline springen centraal. Beweegcoach Jelmer: ‘’We gingen aan de slag met verschillende oefeningen, zoals salto springen en de overslag. Daarnaast kan ik ook mijn creativiteit kwijt in de lessen. Zo hebben we een vierdubbele sprong geoefend en gesprongen op het ritme van de muziek. De lessen zijn ook leuk, omdat iedereen gemotiveerd is en vol energie zit.’’ Het blok trampoline springen werd afgesloten met een leuke middag bij Jumpsquare! In de toekomst staan er nog meer leuke uitjes op het programma, zoals schaatsen, survivallen, kanoën en suppen!

Naast deze middagen organiseren we ook diverse activiteiten voor alle leerlingen van het Yuverta tijdens de projectweken. Dit zijn activiteiten waarbij sport, bewegen en gezondheid centraal staan. In overleg met de gymsectie bepalen we de invulling. Een mooie samenwerking waarin we binnen- en buitenschools bewegen combineren en inzetten op het welbevinden van de leerlingen!