Fietsmaatjes gezocht!

Samen in beweging komen is het allerleukst. In de Alblasserwaard zijn veel ouderen eenzaam. Daarom zijn ze op zoek naar een fiets- of wandelmaatje. Zoals ook Huib Klop: “Ik zoek iemand om gezellig mee te fietsen. Én lekker te babbelen!”

Huib fietste veel met zijn vrouw. Maar nu zij er niet meer is, blijft de fiets veel te vaak in de schuur staan. “Veel ouderen zitten thuis, thuis, thuis, want alleen ga je niet zoveel doen. Alleen is maar niks”, aldus Huib. Hij voelt zich wel eens eenzaam. En daarin is hij niet de enige in Alblasserwaard.

Samen gezelliger dan alleen

Volgens Claudia Straathof (stichting Welzijn Molenlanden) is het een taboe om toe te geven dat je eenzaam bent. “Vaak vinden senioren het lastig om aan te geven dat ze behoefte hebben aan aandacht.” “Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om hun plek in het dorp te vinden”, vult beweegcoach Ike haar aan. “Samen op pad gaan is hartstikke leuk en gezellig. Samen een praatje maken, elkaar steun bieden en vertellen wat ze allemaal hebben meegemaakt. Ook wordt de drempel een stuk lager als je samen op pad gaat.”

Word een maatje!

Daarom zijn Claudia en Ike op zoek naar maatjes voor eenzame mensen in Alblasserwaard. Claudia: “Een kleine tijdsinvestering, maar het plezier dat je geeft én ervoor terug krijgt, is vele malen groter.” Geef je op via 06-46762827 of claudiastraathof@welzijnmolenlanden.nl