Fitheidstesten: een duwtje in de goede richting

Fit en gezond oud worden willen we allemaal! Maar wat is gezond? Afgelopen vrijdag hebben 21 mensen hun fit- en gezondheid gemeten tijdens de fitheidstesten in De Zes Molens in Hoornaar.

In samenwerking met Physiofit en huisartsenpraktijk Hoornaar hebben we op vrijdag 8 november een fitheidstest georganiseerd bij De Zes Molens in Hoornaar. 21 55-plussers hebben gratis meegedaan en hun fit- en gezondheid gemeten. Aan de hand van verschillende testen zijn BMI, de bloeddruk en de hartslag gemeten. Net als de kracht, de lenigheid en het uithoudingsvermogen van de deelnemers. “Aan de hand van de fitheidstest meten we niet alleen hoe het er met de gezondheid van de deelnemers voor staat. Ook geven we ze persoonlijk advies. Én verwijzen we ze door naar lokale beweegaanbieders”, vertelt beweegcoach Stan.

“Meer bewegen, zelf kwam het er niet van”

Deelnemers zijn blij met deze testen. “Wat een fantastisch initiatief. Ik wist van mezelf al een tijdje dat ik meer moet bewegen. Maar uit mezelf kwam het er niet van. Na dit duidelijke advies ga ik komende week gelijk aan de slag. Fijn dat deze mogelijkheden er zijn”, aldus een van de deelnemers van de fitheidstest. Stan: “Geweldig om samen met Physiofit en huisartsenpraktijk Hoornaar inwoners weer een duwtje in de goede richting te kunnen geven. Samen zorgen we voor nog meer fitte en gezonde inwoners.”