Gemeente Molenlanden is zekerder op de been

Ouderen vallen steeds vaker en dat kan leiden tot ernstige gevolgen. Dat willen we natuurlijk voorkomen! Daarom zijn we in 2020 met een recordaantal van 31 deelnemers uit Hoogblokland gestart met de valpreventietraining: Zeker op de Been.

Valpreventietraining een groot succes!

Tijdens de training van acht weken gaan de senioren in een groep van tien tot vijftien deelnemers aan de slag met houding, balans, spierkracht en gewichtsverplaatsing. Ook leren de deelnemers hoe ze overeind moeten komen op moment dat ze gevallen zijn. En wat blijkt: de valpreventietraining is een waar succes! Na Hoogblokland volgde al snel Hoornaar, Groot Ammers, Arkel, Oud Ablas en Noordeloos. Een van de deelnemers vertelt, ‘’Ik was erg benieuwd naar de training. Alsof ik weer naar de school dokter moet. Maar ik raad het zeker iedereen aan!’’

Zekerder op de been

Na 117 deelnames aan de voorlichtingsbijeenkomsten gingen afgelopen jaar 65 senioren aan de slag met de valpreventietrainingen. En met succes! 65% van de deelnemers geeft aan minder angst om te vallen te hebben gekregen. En zelfs 91% van de deelnemers kan zelfstandig en veilig opstaan na een val. Dat is waar we het voor doen. Bijna 60% van de deelnemers geeft aan na de training daadwerkelijk zekerder op de been te zijn.

Maar naast de fysiek voordelen aan de valpreventietraining is er ook aandacht voor gevaren in en rondom huis. Zoals voldoende licht, geen kleedjes, voldoende telefoons, voeding en medicatie.

Bekijk hier alle resultaten van de valpreventietraining Zeker op de Been 2019

Deze fantastische resultaten geven ons enorm veel energie om ook in 2020 de senioren in gemeente Molenlanden te ondersteunen tijdens de valpreventietrainingen. Daarom staan de nieuwe voorlichtingsbijeenkomsten alweer op planning. Wil jij ook zeker op de been worden?

Bekijk hier wanneer we in uw dorp langskomen en meld je aan!