Molenlanden is 100e Doortrappen gemeente

Molenlanden werd op 16 september gekroond tot 100e Doortrappen gemeente. Wethouder Johan Quik en Stan de Groot vertellen erover.

Mooie mijlpaal

Wethouder Johan: “We waren natuurlijk liever de eerste geweest, maar de 100e Doortrap gemeente is ook een mooie mijlpaal. Vanuit gemeente Molenlanden zijn we aangesloten bij Doortrappen, omdat we een grote gemeente zijn met een vergrijzende inwonerssamenstelling. Onze inwoners moeten vitaal blijven en Doortrappen sluit daar bij aan.” Stan: “Met GIGA Molenlanden activeren we mensen om in beweging te komen en stimuleren we een structurele verandering. Met Doortrappen kunnen we een stap in de goede richting zetten. Aan de hand van meerdere trainingen proberen we de angst om te fietsen kleiner te maken en zorgen we ervoor dat ouderen veilig en fit blijven doortrappen.”

Samen

Wethouder Johan: “We werken nauw samen met gemeentes in de buurt, zoals Vijfheerenlanden en Gorinchem op het gebied van verkeersveiligheid. Dat kunnen we niet alleen! Bovendien fietsen fietsers over de gemeente grenzen heen.” Ook nog meer lokaal zoeken ze partners op. “Bij dit soort initiatieven is het belangrijk om het lokaal te maken. Het maatwerk dat we vanuit GIGA Molenlanden kunnen bieden, zorgt ervoor dat het een groot succes wordt. We hebben veel contacten en weten wat er lokaal speelt. Voor Doortrappen hebben we contact gelegd met het Ouderen comité en zorgprofessionals, zoals praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en thuiszorg. Zij verwijzen mensen voor wie Doortrappen interessant is door. Mede dankzij hen zorgen we ervoor dat iedereen in Molenlanden fit en veilig op de fiets stapt.”