Opening beweegtoestellen en het Donkpad

Vanuit de dorpsraad ontstond het idee om langs het Oranjepad in Hoornaar beweegtoestellen te plaatsen. “Wij hebben samen met PhysioFit meegedacht. En op 1 november hebben we de toestellen in gebruik genomen. Samen met 150 leerlingen van CBS Samen op Weg en OBS de Klim-op. Het was een super toffe dag”, aldus beweegcoach Ike.

Niet alleen de beweegtoestellen werden geopend. Ook het Donkpad die het Oranjepad met de Donk verbindt. “Vanaf nu kun je een mooie wandeling combineren met een actieve uitdaging. Dubbel sportief dus!” Ook wethouder Bram Visser was erbij. Hij onthulde de naam van het pad.

Na de officiële opening werden de leerlingen in drie groepen verdeeld. Groep 1 en 2 deden mee aan een bootcamp op het Oranjepad. Groep 5 en 6 sloten aan bij de Woon-zorglocatie de Zes Molens voor een beweegles en groep 7 en 8 gingen aan de slag met de beweegtoestellen. Na afloop dronken we met z’n allen was en hebben de kinderen een bidon gekregen.

De beweegtoestellen zijn openbaar en kunnen door iedereen gebruikt worden. Jong en oud kan er lekker mee aan de slag. “We hopen dat veel mensen gebruik gaan maken van het nieuwe Donkpad. En de beweegtoestellen natuurlijk. Wij in ieder geval wel!”