Opleiding vertrouwenscontactpersoon gemeente Molenlanden

Op dinsdagavond 14 en 28 september wordt de opleiding vertrouwenscontactpersoon aangeboden in de gemeente Molenlanden. Deze opleiding wordt bekostigd vanuit de services van het sportakkoord. U kunt dus gratis deelnemen!

Wat houdt deze opleiding in?

Seksuele intimidatie en/of ander ongewenst gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. Ook binnen de sport komt het voor. Al snel denken we hierbij aan jonge sporters die slachtoffer zijn geworden van volwassen begeleiders. Maar het komt ook voor tussen sporters onderling of tussen begeleiders. Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is een belangrijke schakel in een sportvereniging; het geeft sporters de kans om melding te maken en steun te zoeken. In de scholing vertrouwenscontactpersoon geven we jou de juiste informatie en kennis waardoor jij deze rol op je kan nemen binnen de vereniging.

Deze opleiding sluit goed aan bij de ambities vanuit het sportakkoord waarin we met elkaar hebben besproken dat er overal veilig en met plezier gesport moet kunnen worden. Doet u mee met de opleiding? Meld u dan snel hieronder aan.