Sporten met warm weer. Het kan!

Sporten met dit weer, niet heel erg 'chill'. Toch kun je wel sporten als je maar goed naar je lichaam luistert. Hier een aantal tips om toch in beweging te blijven. Ook met deze extreme temperaturen.

Begin of eindig je dag goed

Vermijd het warmte moment van de dag. Ga voor ’s ochtends en begin je dag goed! En anders is ’s avonds. Ook een goed moment.

Skip je bootcamples

Pas je work-out op het weer aan. Kies bij heet weer voor minder intensieve training. Zoals wandelen, fietsen, yoga of zwemmen. Allemaal sporten waarbij je makkelijk je tempo kunt aanpassen.

Stop! Als het nodig is

Bij warm weer, kan je lichaam niet zo veel aan als normaal. Ondanks de temperatuur, is het belangrijk dat je ook je lichaam goed opwarmt. Neem tussendoor genoeg pauzes en stop wanneer je je grens bereikt.

Onverharde wegen zijn minder heet

Asfalt wordt enorm eet en het houdt de warmte goed vast. Gras en zand zijn daarom een betere keus voor een sportsessie in de buitenlucht.

Hydrateer jezelf

Op hete dagen zweet je meer. Daarom is het belangrijk om je vochtgehalte goed aan te vullen. Waar we normaal minimaal 1,5 liter aanraden. Adviseren we om nu minimaal 2 liter water te drinken.