Zwemwens na 40 jaar eindelijk in vervulling

Het was 40 jaar geleden dat mevrouw van Houwelingen had gezwommen. Ze had slechts één wens. Terug het zwembad in. Dit gaf ze aan tijdens de dag van de eenzaamheid in woon-zorgcentrum Graafzicht in Bleskensgraaf. Afgelopen vrijdag ging dan eindelijk haar spetterende wens in vervulling.

Mevrouw was altijd een fanatieke zwemster geweest. Ging vaak naar het zwembad in de buurt en leerde in open water zwemmen. Een hobby waar ze jaren lang erg van genoot. Maar door omstandigheden was het er toch al 40 jaar niet meer van gekomen.

De wensen van eenzame ouderen

Tijdens de dag van de eenzaamheid konden ouderen een wens invullen die ze graag nog eens in vervulling wilden laten gaan. Mevrouw van Houwelingen twijfelde geen seconde en gaf aan graag nog eens te willen zwemmen. De activiteitenbegeleiders wilden haar hier graag bij helpen en schakelde de hulp in van beweegcoach Stan. "Uiteindelijk zijn wij er om mensen gelukkig te maken. En deze wens is hier weer een prachtig voorbeeld van", vertelt Stan.

Terug naar haar passie

"Omdat mevrouw het niet prettig vond om via het trapje het water in te gaan. Ben ik op zoek gegaan naar een lokaal zwembad met de mogelijkheid om via een loopbrug of lift het water in te gaan. Via de loopbrug in zwembad Merwebolder liep mevrouw haar passie weer tegemoet. Maar zodra ze de mogelijkheid kreeg, zwom ze direct weg. Zo zie je maar dat je zwemmen niet verleert", vult Stan aan.

Trots

Mevrouw Van Houweling genoot van elk moment dat ze in het water lag. Om die reden wordt er nu gekeken of ze structureel eens in de maand terecht kan bij een lokaal zwembad om wat baantjes te trekken. “Ze bedankte me naderhand nog een aantal keer. En vond het fantastisch om te zien dat iedereen er zo positief op reageerde naar aanleiding van het stuk in de krant. Ik ben erg trots op mevrouw. Ze was erg onzeker en zenuwachtig toen ze naar het zwembad liep. Maar was enorm blij op het moment dat ze het water weer raakte. Het is mooi om haar te laten zien dat ze dingen nog goed zelf kan, ondanks dat ze daar wellicht zelf aan twijfelt. Fijn om dit voor iemand te mogen doen."