Ondersteuning tijdens de gymles

We ondersteunen gymlessen op alle basisscholen binnen de gemeente. Daarbij coachen we groepsleerkrachten hoe ze beter de gymles kunnen leiden en uitleggen. En hoe ze tijdens de les ervoor kunnen zorgen dat elke leerling wordt uitgedaagd op zijn of haar eigen beweegniveau. Met onze ondersteuning stijgt het niveau van de gymles.

Spel- en toestellessen

De gymlessen kunnen in twee categorie├źn worden opgedeeld. De spellessen zijn lessen waarbij kinderen ontdekken hoe leuk sport en bewegen is. En tijdens de toestellessen leren kinderen allerlei beweegvaardigheden die kinderen ook buiten schooltijd kunnen gebruiken.

Even belangrijk als taal en rekenen

Gymles, sport en bewegen is net zo belangrijk als taal en rekenen. Kinderen kunnen hun energie kwijt en kunnen zich daardoor weer beter concentreren in de klas. Wanneer iemand motorisch goed ontwikkelt is, kan hij of zij ook beter leren en onthouden. En stijgen automatisch de leerprestaties. Als kinderen een fit lichaam hebben, zijn ze in hun hoofd ook een stuk frisser. En kunnen ze beter functioneren in de maatschappij later.