GIGA team

Maak kennis met het giga-enthousiaste team van sport- en beweegcoaches.

Stan de Groot

“Mijn naam is Stan de Groot en als sport- en beweegcoach binnen het team van GIGA stimuleer ik zowel ouderen als kinderen om meer te bewegen. Maar ik wil mensen vooral plezier in bewegen laten ervaren. Ik ben ook gecertificeerd senioren sportleider en leefstijlcoach. Naast mijn sportieve werkzaamheden ben ik zelf actief op de korfbalvelden in Hardinxveld en kijk ik ieder jaar weer uit naar de wintersportvakantie. Leuk om jullie een keer tijdens mijn activiteiten voor GIGA te zien!”

Henrieke Daniels

“Hoi! Ik richt me op de senioren in Molenlanden. Zowel voor kinderen als voor senioren is het goed en belangrijk een actief leven te krijgen of behouden. Uiteraard voor de gezondheid, maar ook op sociaal-emotioneel en cognitief vlak heeft dit meer positieve uitwerkingen dan vaak nog gedacht wordt. We hopen voor iedereen een passende manier van bewegen te kunnen creëren, waarbij iedereen vooral veel plezier beleeft aan het bewegen.”

Thomas Blankers

“Mijn naam is Thomas Blankers. Als sportcoach wil ik zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen. Ik vind het belangrijk dat er genoeg mogelijkheden zijn om te sporten en bewegen voor iedereen. Ik ben vooral aanwezig op scholen en tijdens Ben Bizzie activiteiten. Mijn eigen sporten zijn voetballen en squash. Daarnaast geef ik graag trainingen in verschillende sporten. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!”

Dieuwertje Walraven

“Mijn naam is Dieuwertje Walraven. Ik ondersteun in het basisonderwijs bij de gymlessen en hou mij ook bezig met het organiseren van evenementen en het begeleiden van naschoolse activiteiten. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om actief bezig te zijn. Zo vind ik het erg leuk om verre afstanden te skeeleren. Graag zie ik jullie snel een keer bij een leuke activiteit!"

Roland Bos

“Ik ben Roland Bos en ik kom uit Goudriaan. Bij GiGa Giessenlanden ga ik mezelf vooral richten op het bewegingsonderwijs op de scholen. Ik help scholen om hun bewegingsonderwijs beter te maken. Ik ondersteun leraren bij de gymles. Daarnaast ben ik bezig met pauzesport, naschoolse activiteiten en leuke sportactiviteiten. In mijn vrije tijd doe ik zelf ook aan sport. Ik ben actief voetballer bij VVAC in Ottoland. Ik speel hier in het 1ste elftal.”

Gerrit Oskam

“Ha! Ik ben Gerrit Oskam. Ik zet me in om kinderen in beweging te krijgen én houden. Iedereen weet dat sporten belangrijk is en het is mooi om de kinderen (en leerkrachten) dit op een speelse en leuke manier aan te bieden. Ik woon al mijn hele leven in Giessenburg en voetbal bij VV Peursum in het tweede elftal. Mijn overige vrije tijd besteed ik graag met vrienden en familie.”

Ike Slob

"Hoi allemaal, ik ben Ike Korevaar – Slob en bij GIGA Molenlanden bij allerlei onderdelen actief! Zo organiseer ik diverse sport- en beweegactiviteiten voor de jeugd, senioren en mensen met een beperking, maar probeer ik ook altijd de koppeling met de gemeente, verschillende dorpen en verenigingen te maken. Zo helpen we elkaar steeds een beetje verder. Want sporten en bewegen is gezond, maar natuurlijk ook super leuk en gezellig. Hopelijk tot ziens bij een van onze activiteiten!"

Ruben den Ouden

“Hoi, ik ben Ruben den Ouden. Het is mijn passie om jong en oud de gein van het bewegen in te laten zien. Daarom organiseren we allerlei activiteiten van jong tot oud. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich motorisch goed ontwikkelen en dat we senioren aan het bewegen krijgen én houden. Zelf hou ik ook enorm van sporten. Ik waterpolo bij Wiekslag Alblasserdam en ik ben coach van een meisjesteam."

Jelmer den Besten

“Ik ben Jelmer den Besten en ik ben dit jaar afgestudeerd aan de Haagse academie voor lichamelijk onderwijs. De aankomende tijd ga ik mezelf inzetten voor het gebied Molenlanden en ga ik mensen stimuleren om meer te gaan sporten en bewegen. Zelf hou ik ook enorm van verschillende sport- en spelactiviteiten. Mijn passie wil ik graag overbrengen op alle mensen in Molenlanden. Ik hoop jullie graag te zien bij een van de activiteiten die ik organiseer.”

Willeke van Rooijen

"Mijn naam is Willeke van Rooijen, ik ben afgestudeerd als docerend en uitvoerend musicus aan Codarts, Rotterdam. Ik ben sinds september 2017 ook werkzaam in opdracht van MC Forte, als Projectcoördinator en cultuurcoach. Ook geef ik, waar er vraag is, zelf workshops op basisscholen. Op de muziekschool van MC Forte werk ik verder ook als dwarsfluitdocent.

Binnen de samenwerking tussen MC Forte en Giga Molenlanden ben ik verantwoordelijk voor de planning van alle binnen- en buitenschoolse cultuurworkshops op de 25 deelnemende scholen. Het streven is om 4 workshops per seizoen voor de scholen in te plannen. Een heel gepuzzel, maar dat vind ik juist enorm leuk om te doen!

Meer kinderen, op allerlei gebied, laten kennismaken met cultuur. Dat is ons doel en we organiseren heel veel verschillende meerdaagse workshops van Beeldhouwen en Schaken tot Street Art en Drumlessen. Muziek en cultuur zijn, net als sport, een enorme aanvulling op het dagelijkse school- en werkzame leven en van groot belang voor de ontwikkeling (en het op peil houden) van het brein.

Juist daarom is deze samenwerking tussen sport- en cultuuractiviteiten binnen Giga Molenlanden een must!’

Heb je vragen over cultuur? Neem dan contact op via willeke@mcforte.nl .