Pauzesport

Het woord pauzesport verraadt het al: sporten in de pauze. Onze beweegcoaches grijpen elk moment aan om kinderen in beweging te brengen. Een pauze vol sport, spel, plezier en inspiratie.

Leuk en leerzaam

Tijdens een schooldag zitten kinderen veel. En dat terwijl kinderen ook enorm veel leren door in beweging te komen. Daarom gaan we in de pauze lekker naar buiten. Daar kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Uit onderzoek blijkt dat kinderen door voldoende beweging zich beter kunnen concentreren. En dat heeft een positief effect in het klaslokaal. Maar dat niet alleen. Kinderen leren ook hoe met elkaar om te gaan. Zowel met klasgenoten als kinderen uit andere klassen. Ze leren om samen te werken. Samen te winnen én ook om samen te verliezen. Het is dus niet alleen een leuk, maar ook een leerzaam kwartier voor de kinderen.

Laagdrempelige spellen

Alle kinderen mogen meedoen met pauzesport. Het zijn laagdrempelige activiteiten die voor iedereen uitvoerbaar zijn. “We leren kinderen allerlei nieuwe sporten en spellen zonder al te veel materialen. Daarmee hopen we de kinderen te inspireren om ook lekker aan de gang te gaan als wij er niet zijn”, aldus beweegcoach Gerrit.