Zeker op de been Arkel

Zeker op de Been is een training waarbij beweegcoaches ouderen helpen om letterlijk zekerder op hun benen te staan. Tijdens de trainingen delen de coaches tips rondom valpreventie. Welke simpele aanpassingen kunnen het risico op vallen in huis verkleinen? Dit en andere praktische vragen worden tijdens de trainingen beantwoord.

Tijdens de trainingen gaan we écht aan de slag. Dan werken de beweegcoaches samen met een kleine groep deelnemers aan de verbetering van balans, mobiliteit, conditie en toename van zelfvertrouwen. We besteden ook aandacht aan het opstaan na een val.

Mevrouw Mol, deelneemster Zeker op de been: “Het was een ander soort aanpak, dat merkte ik meteen. Niet alleen mijn armen en benen, maar heel mijn lijf deed mee. Ze gingen heel respectvol met ons om. Er werden grapjes gemaakt, maar nooit ten koste van anderen en altijd als ik thuiskwam dacht ik: he, lekker bezig geweest. Dat totaalpakket beviel me enorm, het is meer dan een anti-valtraining.”

De groep is altijd klein waardoor iedereen goed begeleid wordt. Kwaliteit en persoonlijke aandacht is namelijk erg belangrijk. Én gezelligheid natuurlijk! Het is dan ook een leuk beweegmoment. Na afloop van de training kijken de beweegcoaches samen met de deelnemers of er in de buurt beweegaanbod is dat de deelnemers aanspreekt. Zo stimuleren we dat de ouderen niet alleen in beweging komen, maar ook blijven.

Ook meneer Van Vliet is blij dat hij de stap heeft gezet: “Ik voel me echt letterlijk een stuk zekerder op de been. Zo heb ik mijn rollator niet meer nodig als ik binnenshuis rondloop. Ik miste een stukje zelfvertrouwen, maar nu ik weet wat ik kan doen als ik toch val, ben ik een stuk geruster. Jammer dat het afgelopen is! Ik had nog wel willen doorgaan elke week.”

Wanneer? 8 weken lang op donderdagen. Start 12 september
Waar?
De Peperhof, Arkel
Hoe laat?
10:00-11:00 uur
Kosten?
20 euro voor 8 lessen
Aanmelden: stan@negen.nl of 06 22810286