200 jongeren op de vlucht tijdens Hunted

Na een zeer succesvolle Expeditie Molenlanden volgde ook Hunted naar het gelijknamige televisieprogramma. Op vrijdag 18 juli brachten we samen met Jong Molenlanden ongeveer 200 jongeren van 12 t/m 18 jaar op de been om het spel in hun eigen dorp te spelen.

In elk dorp waren er teams gevormd; de premiejagers (dieven) en de politie. Het doel van de premiejagers was om uit handen van de politie te blijven én schatten te verzamelen. Via de app werd de vindplaats van de schatten, die punten opleverden, zichtbaar. Ondertussen kreeg de politie om de drie minuten de exacte locatie van de premiejagers door. Aan de hand daarvan maakten ze een plan om hen te vangen. Lukte dit? Dan kregen de politieagenten punten.

"Een heel geslaagde activiteit"

Na 45 minuten werd er gewisseld van taak; de premiejagers werden politieagenten en andersom. Zo kreeg iedereen het gevoel van op de vlucht zijn. “Op de vlucht zijn in een spel is leuk, maar in het echte leven wil ik dit echt niet. Je moet constant om je heen moeten kijken!”, aldus een van de deelnemers. Nadat beide teams zowel de premiejagers als de politie waren geweest, verzamelden we bij het beginpunt en maakten we de winnaar bekend. Wie had de meeste schatten gevonden en wie had als politie het vaakst de premiejagers gevangen? Beweegcoach Gerrit: “Al met al een heel geslaagde activiteit voor de jeugd in Molenlanden. Super tof om zulke activiteiten te bedenken én uit te voeren. De glimlach op de gezichten van de jongeren aan het eind is goud waard.