Één beweegteam voor gemeente Molenlanden

De beweegteams van GiGaGiessenlanden en Molenwaard Actief bundelen hun krachten en worden één. Op 23 mei was de officiële onthulling van het nieuwe logo en de nieuwe naam tijdens de gezamenlijke sportdag van vier verschillende basisscholen. Wethouder sport, Bram Visser, en wethouder sociaal domein, Lizanne Lanser, van gemeente Molenlanden kwamen samen met het team van GIGA om de nieuwe naam én het logo te presenteren.

Ike Korevaar Slob (GIGA beweegcoach) keek al uit naar de harmonisering: “We organiseerden al veel samen met het team van Molenwaard Actief, zoals op de koningsspelen afgelopen april. Het is voor ons dan ook een mooie vervolgstap. We gaan van samenwerken met twee aparte teams naar echt als één team werken. Samen, ook met de partners van beide projecten, kunnen we elkaars expertise uitwisselen en de bewoners van de gemeente Molenlanden nog meer en beter aan het bewegen krijgen. Want dat is wat we allemaal willen toch?” Ook Bram Visser, wethouder sport, is enthousiast: “Vanaf nu samen. Eén team met enthousiaste mensen, dat met verschillende, vaak originele activiteiten jong en oud in Molenlanden in beweging krijgt. In één woord: fantastisch!”

GIGA Molenlanden

Vanaf nu gaan de twee projecten verder onder de nieuwe naam: GIGA Molenlanden. Ike: "We hebben voor deze naam gekozen, omdat het al veel bekendheid heeft en herkenbaar is voor mensen. Dat hebben we ook laten terugkomen in het nieuwe logo. Het logo straalt ons enthousiasme, plezier én beweging uit." Vanaf nu is ook alle informatie over GIGA te vinden op deze vernieuwde website en via één Facebookpagina.

Stimuleren van sport, bewegen en cultuur

Het enthousiaste team van GIGA Molenlanden zet zich in om jong en oud in beweging te brengen. Beweegcoaches voor kinderen, senioren en mensen met een beperking, een cultuurcoach en muziekdocenten doen hun best om sport, bewegen en cultuur te stimuleren. Zij zijn aanwezig op scholen, in de verschillende kernen, bij zorgcentra en bij de verenigingen. Het doel is bijdragen aan een veilige, leuke, gezonde en leerzame leefomgeving voor alle inwoners van de gemeente Molenlanden. Lizanne Lanser, wethouder sociaal domein: “Mooi om te zien hoe sport en beweging kinderen op alle leerniveaus aanspreekt en verbindt. Sporten is gezond en vooral ook leuk dankzij GIGA Molenlanden. Samen verder klinkt veelbelovend.”