GIGA Molenlanden trapt af

Op donderdag 23 mei gaven we het startschot aan GIGA Molenlanden. Tijdens de sportdag van vier verschillende basisscholen en seniorenfit presenteerden we samen met wethouder sport, Bram Visser, en wethouder sociaal domein, Lizanne Lanser, van gemeente Molenlanden ons nieuwe beweegconcept: GIGA Molenlanden.

Giga goed

De hele dag stond het in het teken van bewegen en plezier. “Tijdens de sportdag bij voetbalvereniging VVAC hebben we met 325 kinderen onze nieuwe naam op een ludieke wijze onthuld. Alle kinderen samen vormden de letters van GIGA Molenlanden. Nu we GiGa Giesselanden en Molenwaard Actief officieel hebben samengevoegd, heb ik er onwijs veel zin in om samen aan de slag te gaan in Molenlanden. Samen, ook met de partners van beide projecten, kunnen we elkaar nog meer versterken en activiteiten groter wegzetten. Én nog meer mensen bereiken natuurlijk, want dat is wat we allemaal willen toch?”, zo vertelt Ike Korevaar-Slob, beweegcoach GIGA Molenlanden. Ook Lizanne Lanser, wethouder sociaal domein, is enthousiast: “Door voldoende te sporten en te bewegen, zijn mensen gelukkiger. Kinderen kunnen beter leren en beter met elkaar omgaan. Vanaf nu doen we dat in de gemeente Molenlanden onder één naam met een enthousiast team en daar zijn we super trots op!”

Van jong tot oud

Maar ook bij zwembad de Dompelaar was het feest tijdens het koffiemomentje van seniorenfit. Stan de Groot, beweegcoach GIGA Molenlanden deelde aan 38 senioren gezonde koekjes uit met daarop het nieuwe logo van GIGA Molenlanden: “Niet alleen wij, maar ook de senioren reageerden positief. Volgens hen straalt het logo energie, positiviteit en sportiviteit uit en dat is precies waar wij voor staan.” Alle energie is ook te vinden op de spiksplinternieuwe website: www.gigamolenlanden.nl.

Stimuleren van sport, bewegen en cultuur

De beweegcoaches van GIGA Molenlanden laten kinderen, senioren en mensen met een beperking kennismaken met sport, bewegen en cultuur. Zij zijn aanwezig op scholen, bij zorgcentra en bij de verenigingen. Het doel is bijdragen aan een veilige, leuke, gezonde en leerzame leefomgeving voor alle inwoners van de gemeente Molenlanden. Bram Visser, wethouder sport: “Mooi om te zien hoe sport en beweging jong én oud aanspreekt en verbindt. Sporten is gezond en vooral ook leuk dankzij GIGA. Samen verder klinkt veelbelovend.”