Jongeren uit Molenlanden op Expeditie!

Jongeren tussen de 12 en 17 jaar gingen op Expeditie Molenlanden. Met verschillende proeven werd onder andere hun teamwork, doorzettingsvermogen en geheugen getest. Een initiatief van Jong Molenlanden, gemeente Molenlanden en GIGA Molenlanden.

Op Expeditie Molenlanden

Beweegcoach Gerrit: “Vanuit de gemeente werden we gevraagd om mee te denken over activiteiten voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar in coronatijd. Uiteraard wilden we daar een steentje aan bijdragen. Samen kwamen we tot Expeditie Molenlanden.”

Geheugenproef, eetproef en vuur maken

Expeditie Molenlanden is een afgeleide van Expeditie Robinson waar bekende Nederlanders proberen te overleven op een onbewoond eiland. Jongeren uit de gemeente Molenlanden gingen de strijd aan waarbij ze eerst een individuele proef aflegden. Ze liepen 1,2 kilometer hard en kwamen ondertussen allerlei oefeningen tegen, zoals buddy carry, tijgeren en de geheugenproef. Aan het eind van die proeven, pakten de deelnemers een gekleurd T-shirt waarmee ze automatisch een team vormden. Bij de teamproeven trotseerden de deelnemers het water met een kano. Daarna kregen ze een tas mee met een puzzelwoord en hout. Het puzzelwoord werd gelegd en ook de eetproef met onder andere mosselen, krekels en meelwormen kwam aan bod. Na het boogschieten kwam de ultieme Expeditie Robinson uitdaging: vuur maken. Het team dat als eerste een stuk touw doorbrandde was de winnaar. Team roze wist een mooi vuur te maken en hun touw in vuur en vlam te zetten. Snel daarna volgenden ook de andere teams.

Meer dan 60 jongeren

“Ik hoop dat er vaker dit soort activiteiten worden georganiseerd. Dan ben ik de eerste die zich weer aanmeldt! En ja, de kregels bij de eetproef waren lekker!” Dit soort reacties stemmen Gerrit blij. “Ik vind het tof om zulke evenementen te organiseren. Zulke reacties maken mij een blij mens. Zeker in deze tijd wat kunnen betekenen voor meer dan 60 jongeren is fantastisch!”, aldus Gerrit.