Meneer de Haan krijgt de Gouden Opraapstok

Maart stond in het teken van ‘Heel Molenlanden Prikt’. Samen met Duurzaam Molenlanden en de Plastic Guerrilla vroegen we aandacht voor het zwerfvuil in de gemeente.

Een groot succes

Beweegcoach Stan: "Maar dat is niet alles, want we ruimden het vuil ook op. Samen met meer dan 200 inwoners uit alle kernen van de gemeente Molenlanden kwamen we in beweging." “We willen niet alleen in maart aandacht besteden aan het zwerfvuil, maar juist het hele jaar. Door het uitdelen van gratis middelen hopen we dat we mensen hebben geïnspireerd om te blijven prikken”, aldus Ria van Wijngaarden, één van de initiatiefnemers van Duurzaam Molenlanden. In de hele gemeente werden er maar liefst 225 knijpstokken, handschoenen, vuilniszakken en afvalringen uitgedeeld.

De Gouden Opraapstok 2021

Om een deelnemer extra in het zonnetje te zetten, werd de Gouden Opraapstok 2021 uitgereikt door wethouder Teunis Jacob Slob. Oud-kapper De Haan uit Giessenburg ontving dit bijzondere exemplaar. Wethouder Slob: “Al jaren maakt hij alles rondom het winkelcentrum schoon. Ondanks zijn leeftijd wordt er fanatiek opgeruimd en blijft hij in beweging. Een voorbeeld voor de omgeving. Dik en dik verdiend.”