Nieuw platform: samen actief in Molenlanden

Eén plek waar alle activiteiten staan die in gemeente Molenlanden plaatsvinden op het gebied van sport, bewegen, kunst, cultuur, welzijn, gezondheid en jeugd. Dat is het nieuwe platform ‘Samen actief in Molenlanden’. Aanbieders kunnen hier onder andere clinics, open trainingen en buurtactiviteiten plaatsen. Zodat inwoners van jong tot oud zich hiervoor kunnen inschrijven.

Tijdens het ondertekenen van het sportakkoord in april 2020 ontstond de wens voor dit platform. ‘Er worden veel uiteenlopende activiteiten georganiseerd in onze gemeente’, zegt wethouder Lizanne Lanser. ‘Van sport en beweging tot aan activiteiten op het gebied van welzijn en cultuur. Zoals bijeenkomsten voor ouders, mantelzorgers, jongeren en mensen met dementie. Het is mooi dat al het aanbod nu op één plek samen komt. Zodat inwoners gericht kunnen zoeken naar activiteiten waaraan zij willen deelnemen. Afgestemd op hun behoefte.’ Een vertegenwoordiging van onder andere verenigingen en jongeren hebben meegedacht over het platform. GIGA Molenlanden is hierin kartrekker geweest. ‘Het is dus een breed gedragen initiatief. We hopen dat het platform bijdraagt aan een gezonde leefstijl voor onze inwoners, fysiek en mentaal. En zowel het plezier in sport en beweging te vergroten als ontmoeting te stimuleren.’

Ben je aanbieder en staan jouw activiteiten nog niet op de site? Meld deze dan snel aan.
Ben je inwoner en benieuwd welke activiteiten er allemaal zijn? Ga dan snel naar www.samenactiefinmolenlanden.nl en doe mee!