Nieuwe hulppieten in Molenlanden

De sint heeft dit jaar weer veel nieuwe hulppieten erbij gekregen. In de gemeente Molenlanden deden tientallen kinderen mee aan de pietengym. Zij ontvingen na afloop allemaal een echt pietendiploma.

Pietengym

Door de gehele gemeente Molenlanden is er van 22-11 t/m 03-12 pietengym georganiseerd. Zo zijn wij in 13 verschillende dorpen geweest. In deze dorpen zijn allemaal (hulp)pietjes opgeleid. Zij moesten: klimmen over de daken, zwaaien van dak naar dak, balanceren over de smalle daken en uiteraard ook pakjes bezorgen in de schoorstenen. Dit alles gebeurde onder echte Sint& piet muziek. Aan het einde van de pietengym hebben alle kinderen en écht pietendiploma gekregen, zodat ze aan Sinterklaas kunnen laten zien dat ze hem kunnen helpen op pakjesavond.

Iedereen beweegt

''Iedereen Beweegt” is een activiteit die wordt gebruikt als opstap voor inwoners met een beperking naar sportaanbod. We proberen aan te sluiten bij lokale thema’s en sporten. Samen met de deelnemers gaan we iedere maand op bezoek bij een andere sportlocatie in de gemeente. Inwoners maken kennis met de verschillende sporten en verenigingen. Verenigingen maken kennis met de doelgroep “G-sport”. In december klopte ook Sinterklaas even aan bij deze toppers. Samen aan de slag met pietengym om op een leuke manier te werken aan motoriek. Wie blijft in evenwicht op de daken? Wie bezorgt de pakjes in de schoorsteen? Na afloop uiteraard een écht Pietendiploma. Met een grote glimlach gingen de deelnemers weer naar huis. “Bewegen zorgt bij deze doelgroep écht voor geluk. Deze momenten maken mijn werkdag helemaal compleet.

Samenwerking

In verschillende dorpen hebben zijn wij de samenwerking aangegaan met de plaatselijke gymvereniging. In Arkel was dit O.M.O.S en in Giessenburg Vridos. In Nieuwpoort zouden we de samenwerking aangaan met Salto, maar helaas door de Corona-maatregelen kon de pietengym niet doorgaan.

Via (dit soort) naschoolse activiteiten maar ook via clinics (tijdens de gymles) zoeken wij constant de samenwerking met verenigingen uit het desbetreffende dorp. Mocht u graag willen een clinic of activiteit met ons organiseren, kunt u ons bereiken via het volgende mailadres: info@gigamolenlanden.nl