Ook Hoornaar trapt door

Op woensdag 26 mei organiseerden we in samenwerking met ROV Zuid-Holland de fietstraining Doortrappen. Diverse ouderen kwamen met hun fiets naar het parkeerterrein van SteDoCo. Daar werkten ze samen aan hun veiligheid en zekerheid op de fiets.

In de gemeente Molenlanden zijn we weer wat ‘doortrappers’ rijker. Tijdens de training veilig en fit blijven doortrappen kwamen weer diverse inwoners met verschillende vragen. Beweegcoach Stan: “Velen hebben angst bij het op- en afstappen en vinden het nemen van bochten spannend. Daarnaast is de angst voor vallen bij veel deelnemers aanwezig. Op zich natuurlijk niet raar. Bij het ouder worden, worden mensen vaak wat stijver. Wanneer mensen dan ook nog eens minder gaan bewegen, lijkt de kans op een val in een minder klein hoekje te zitten dan daarvoor. Vervolgens neemt de angst om te vallen toe en pakken ouderen steeds minder de fiets. Hoe langer men de fiets laat staan, hoe hoger de drempel wordt. Fijn dat we weer tips hebben kunnen geven om ouderen fit en veilig op de fiets te houden.”

Dat vindt ook een van de deelnemers. “Ik ben blij dat ik ben geweest. Door te werken in kleine groepjes, heb ik veel handvaten gekregen die mij helpen om weer wat zelfverzekerder op de fiets te zitten. Fietsen is zo heerlijk. Daarom wil ik het zo lang mogelijk blijven doen.”

Ook deelnemen aan een training veilig en fit blijven trappen? Op woensdag 23 juni organiseren we de trainingen in Noordeloos. Geef u snel op!

­Dank aan SteDoCo voor de gastvrijheid.