Beweegcoaches zorg

De GIGA-beweegcoaches stimuleren van sport, bewegen en gezondheid bij 55-plussers. We dragen bij aan een gezonde en actieve leefstijl, ontmoeting en meedoen. Dat doen we samen met partners zoals Present, Syndion en De Lange Wei.

Zorginstellingen in beweging

De beweegcoaches zijn werkzaam bij De Zes Molens in Hoornaar, in de Hof van Ammers in Groot-Ammers en Graafzicht in Bleskensgraaf. Zij zetten de woonzorginstellingen letterlijk en figuurlijk in beweging waardoor een positieve bijdrage wordt geleverd aan de kwaliteit van leven van de cliënten. De werkzaamheden van de beweegcoaches bestaan uit:

  • Voorlichting geven aan cliënten, personeel, vrijwilligers, familie en mantelzorgers over het belang van bewegen en toepassingen in de praktijk.
  • Ondersteuning bieden aan activiteitenbegeleiders die beweegactiviteiten aanbieden.
  • Organiseren en uitvoeren van extra beweegactiviteiten voor cliënten. Hierbij wordt er regelmatig samenwerking gezocht met de scholen.
  • Bewegen onderdeel maken van het dagelijkse leven van de cliënt.

Hele wijk in beweging

De beweegcoaches zijn ook actief in de wijken rondom de woonzorgcentra. Ook daar worden regelmatig (beweeg)activiteiten voor 55-plussers aangeboden. Samen met lokale partners en verenigingen willen we zorgen voor een passend beweegaanbod voor senioren. Heb je zelf goede ideeën als het gaat om bewegen voor senioren of ben je op zoek naar een vorm van bewegen? Neem dan contact op met de beweegcoaches.